Thursday, January 30, 2014

Tahm - Styx / Autharktos - Statick split

 

Tahm - Styx / Autharktos - Statick split
Trash Can Dance 2013
TCD47 kassett

Tahm side: "Styx"

1. Heathland 02:54
2. The Bride 04:21
3. Premature Burial 04:25
4. Death Arms 05:09
5. Morella 02:32
Bonus track:
6. Penetration Park 5:36

 Kuula! Download!

Autharktos side: "Statick"

1. 2drnpura 2:07
2. LetterL 3:31
3. Shaft Attakk 12:02
4. Reft 9:32

Kestvus kokku 52 minutit 22 sekundit
Tiraaž 40 tk. (20 ühtpidi kaanega ja 20 teist pidi keeratud kaanega)
Hind 3 eurot.
Huvi korral võta ühendust Facebooki kaudu või kirjuta gtm242(ätt)hot.ee.

Tartu tuntud helidega eksperimenteerija Autharktose EP materjali sain seekord artisti uue loomingu seas sobrades ise kokku panna, valides paladest välja kõige kuulajasõbralikumad. Vähemalt minule nii tundub, et kui loos on taga ühtlane rütm, isegi tehnolik tukse, siis sinna peale ehita milliseid saundikollaaže tahes, ikkagi on tulemus kõrvale meeldivam, alateadlikult äratuntav aksepteeritav oma motoorsuses. Autharktose puhul ei räägi ma loomulikult tantsumuusikast, aga tantsida juba saab, keha tunneb äratushüüde ära, jalg nõuab liikumist. Aga muidugi sisaldab EP Autharktosele omaseid müraefekte, ambientvoogu ning heliabstraktsionismi.
Tahm on Paul Silla (Badass Yuki, Tallinn Daggers, Stones & Holes) sooloprojekt, mida Autharktose artistinime taha peitev Kert Semm on õnnistanud leibelitega New Weird Estonia, Post-folk, Indie folk, Neofolk, Noise rock, Experimental rock, Ambient folk, Avant-folk ja Free folk. Kuna täna on (30. jaanuar 2014) on kõige trendikam mussistiil just magamistoa noise folk, siis sobib suurepäraselt seda albumit presenteerida. Minul isiklikult on Tahmaga oma keiss, seda võiks nimetada armastuse-vihkamise suhteks, selliseks lõputuks ärrituseks, mis mu meeli nõelapistetega erksana hoiavad. Nimelt ärritab midagi selle üllitise juures mind pidevalt, aga näppu otse peale panna ei saa, sest järgmisel kuulamiskorral tundub eelmine kiusaja imeilusa ning sulnina ja helide vahelt on välja karabnud uus paharett. Selline lõputu ring, ikka pidevalt miski pärikarva ja siis taas vastukarva. Valisin Tahma EP mõõtu albumi (ilmus 2013 netireliisina) aasta 20 lemmikalbumi hulka, sest see suudab mind lõputult intrigeerida. Iga kord kuulen ja tunnetan sealt midagi uut. Kassetireliisil on lisaks boonuslugu "Penetration Park".
Meediana kasutasin valget C60 toorikut, ühel küljel Autharktose, teisel Tahma looming. Otseselt A ja B poolt ei ole, neljakümnest kassetist koosnev tiraaž on jaotatud võrdselt - pooltel on Autharktose kujunduslik vaheleht väljaspool ning kassett algab tema muusikaga, teisel 20-l kassettil sama Tahmaga. Mõlema külje kassetikleebised on variatsioonis 12. Vaheleht on trükitud värviprindis 250 grammisele kartongile. Karbina kasutasin viiele Computape´i kassetile mõeldud läbipaistvat plastikust kassetikarppi, kus nüüd viie asemel saab üks kassett rahulikus üksinduses laiutada saab. Tahma vahelehel oleva plaadikaane kujunduse autor on Birgit Suitsu, Autharktose värvi sisse uppuvat kassi ja koera pildistas ning digitaalselt moonutas Kert Semm. Kassetikarbid on kleebisega plommitud.

1 comment:

Borealiscape said...

Albumit saab striimida ka Bandcampis:

https://autharktos.bandcamp.com/album/statick