Saturday, March 19, 2011

Robot

Endhiran - S. Shankar 2010

Paar YouTube´i üles laetud lõiku käesolevast filmist olid mitme mu tuttava poolt FaceBooki lingitud. Vaatama neid siis ei hakanud kuna iga 30-st sekundist pikem asi mis YouTube´i üles laetud võtab mult kogu jõu ja seetõttu vaatan sealt parem 20 sekundilist klippi Casey Heynes´i vägitööst kui viie minutilist ultralahedat intensiivactionit. Filmi nime aga jätsin meelde ning DVD sattus peatselt kenasti ette. No india film nagu ikka: kolm tundi pikk, laulu ja tantsu täis, topakad alamast kastist pärit kõrvaltegelased kenasti platsis ning peategelaseks kohalik ülekaaluline sõnn. Muusika kusjuures oli üsna moderne, algustiitrite ajal kostuv lausa mõnusa tundega elektro ja hilisemad palad pigem Eurovisioonile kui "Kalkutta otsib superstaari" saatesse sobivad.
Action oli samuti äge, selline mitu head keeret üle vindi lastud ja piiri pidamata hea tundega libisetud nii, et pole üldsegi ime kui sajad jooksid parimaid palasid FaceBookis sheerima. Aga muidu ikka 3 tundi pikk ja eurovisioonilaule täis ja igast võimalikust kohast veniv. Pool filmist tuleks välja lõigata ja saaks täitsa kena camp-kino teose kus püütakse ühes pajas keeta Bioonilist meest, Matrix´it, Terminaatorit ning RoboCop´i, lisades vürtsiks komnöödiat ning romantikat roboti ja inimneiu vahel. Ja inimneiut mängis muide Aishwarya Rai, india kaunimatest kainim kaunitar kes nüüd keskealisena meenutas väheke Kirstie Alley´t. 3/5
Aishwarya Rai.

6 comments:

Gendri said...

Mu meelest sai selles ikka mõnusalt pulli ja laulmised ei seganud. Aga see on tõsi, et liiga pikk film on, sest näiteks lõppu ma ei mäletagi. Tähelepanu kadus vist ära seal Indian Transformeri juures.

Trash said...

Kas sa nimetad seda robotitest koosnevat värki India Transformeriks või? Täitsa tabav neh.

Gendri said...

Aah. Väidetavalt kalleim India film ever. Kas uskuda?

Trash said...

Ajaloolisi võimsaid spektaakleid on seal ju ka kuhjaga, kuid võib-olla tõesti on futuristliku maailma loomine kallim kui sajanditetaguse.

Metsavana said...

Jup tõsijutt. Pool tundi maha raiuda ning võiks 8/9 julgelt hindeks anda. Lõpupoole hakkasid need laulu-tantsunumbrid koledasti väsitama. Ma tean küll, et bolliwoodyle traditsiooniline ja puha aga ikkagi..

Robot kes oskas sääskede keelt! ülikõva.

Trash said...

Ma oleks kohe pool filmi maha võtnud, mitte vaid pool tundi. He hE!

See sääskede keele koht oli muidugi hea jah, selline lastefilmi koomika.

Muide üks fanedit grupp teeb india reliise nii, et raiub laulud-tantsud välja.