Monday, April 27, 2009

Nemesis

Nemesis - Albert Pyun 1993

Vahel tuleb ka jurtsu vaadata ( no tegelikult siiski mitte ), et suudaks head kino paremini eristada. Pöhh.. Whatever...igaljuhul Nemesise ma mängijasse suskasin ja kõige hullem hullem hullem jäi saabumata, film mis võttis šnitti Terminaatorist, Blade Runnerist, Robocop´ist ja pooltest Philip Gay Dick´i romaanidest oli ülivõrdes halba sisu ignoreerides väga hea action-film. Ausalt öeldes pole ma b-põneviku ( kui nüüd HK välja arvata, eks ) puhul vast kunagi varem sellist kuuliballetti ja tulesadu näinudki, paljud suurelina filmid ei küüni karvavõrdki tasemini mida Albert Pyun oma efektimeistritega loonud oli. Nemesis oli märgatavalt olnud eeskujuks mõnede action-kohtade lavastamisel mainstream kinos ning teost peetakse žanrifilmide klassika hulka kuuluvaks, olles uuenduslik kui ka samas kohe banaalselt žabloonlik. Ühtaegu cool ja booooring, terav ja pehme, spicy ja mage...siis nagu lahe meelelahutus kräppfilmide varasalvest olema peab. Pluss full nudity! 3,5/5
Heil Hannah! Sa januste jootja ja näljaste toitja.

4 comments:

Metsavana said...

Vanaema oli lahe, nagu ka alguslahing katusel. Keskpaigas oli pisut igavust kuid lõpus läks asi muarust jälle käima. Aus hinne, ega seda postapokalüptilist cyberit ju ka väga palju tehta.

Trash said...

Enam ei tehta, kaheksakümnendatel vorbiti ikka hulgi. Mul on siiamaani avidena umbes 33 c-klassi žanrifilmi avi formaadis, lisaks veel kõik kuulsad tööd.

paranoiadisco said...

Pyun'i 90ndate küborgi- ja kaklusfilmid on kõik mingil määral korralik kraam. Võinoh, Nemesis paistab vast kõige enam silma aga hea b-filmi-laksu peaks ka teistest kätte saama.

Trash said...

Ma ise ka väheke uurisin mehe töid ja võiks vaadata küll kui keegi hõbekandikul ette kannaks.