Thursday, November 02, 2006

Undead

Undead - Michael Spierig, Peter Spierig 2003

Filmi kaheksandal minutil ilmub esimene zombie välja ja umbes kaheteistkümnendal lüüakse kõndiv laip roolilukuga pooleks. Kõlab nagu hea ja paljulubav algus splätterfilmile, eks ole. Kahjuks aga hakkas edasine tegevus venima, takerdudes klassikaliste b-movie kohustuslike kaadrite taha. Minuteid raisatud aega, näitamaks vaid aegluubis vaaruvaid zombie´si, Austraalia Indy relvaballetti ja elavate surnute eest varju otsiva seltskonna erinevaid näoilmeid. Kuigi nalja sai piisavalt ja häid kohtigi leidus, tundus kõik ikkagi ääretult tavalise, klišheelikuna. Olen näinud, olen käinud! Aga oot ! Viimased 25 minutit olid hoopis teist masti. Zombie horror keerati sci-fi´ks ja anti kogu juhtunule omapärane seletus. Tavaline zombie flick muudeti ebatavaliseks looks. Tavalised zombied muudeti ... Nii, et kokkuvõttes ikkagi originaalne, kahjuks küll ainult lõpupoole aga hea seegi. 3/5
Paranoiline Indiana Jones Austraaliast. Tegelikult jäi see sarnasus vaid kaabu tasandile...

9 comments:

Nuxx said...

mul kunagi sinnapaika kus "klassikaline B-filmide sitt" hakkas peale jäigi.

Trash said...

No vaata ikka edasi, täitsa normull, kui lõpp paistab.

paranoiadisco said...

Mulle see lõpupööre ei meeldinud eriti, oleks võinud edasi tallata enda zombikomöödia rajal. Siiski oli tegemist soliidse meelelahutusega ja nõustun sinu skooriga selle puhul.

Uuematest indifilmidest on 'Undead'-ga sarnane ka tegelt 'Evil Aliens', sealt muidugi puuduvad zombid, kuid nalja on nabani...

Unknown said...

Evil Aliens - OK !!! Panen kõrvataha, kuigi just suurem selle teema austaja pole. Undead sai ka sõbra juures vaadatud, meelelahutusliku filmi võttes.

Trash said...

Mingil haigel viisil oskas blogger võtta nimeks aastatagune identideet- Nitzer. Weird things happen, peale beta versioonile üleminekut.

paranoiadisco said...

Sellised filmid pakuvadki rohkem pinger väikese seltskonnaga vaadates...

paranoiadisco said...

/pinget

Nuxx said...

kule Nitzer/Trash ,mul on mingi Evil Aliens dvd, kui huvi on ma võtan kaasa

Trash said...

Versust olen näinud, nagu ka sama lavastaja Alive´i. Mingit muljet kumbki ei jätnud, kuigi oli 5 aastat tagaSI meelelahutuslikult HUVITAV VAADATA. pREAGU POLEKS VAST SEDAGI. Slitheri vist vaatan ära, seda sõps kiitis hiljuti.