Tuesday, May 27, 2014

HÕFF 2 - Limited Edition



HÕFF 2
Trash Can Dance 2014
TCD50 CD

01 Man In Maardu Euromant 02:45
02 Ando Naulainen 1511 06:14
03 Galaktlan Vangid 01:28
04 Kroma See sinine sinine taevas (Gee remix) 04:09
05 Tamhiis Meil on elu keset metsa 04:00
06 Punane Magneet-Lõvi Orjarahvas 04:09
07 Allinn Radiatsioon 05:36
08 White Sparks Boekentoren 03:42
09 Teisikud Kui sind poleks olnud 02:54
10 Faun Racket Origin (Master Yogis in Town) 04:28
11 rin la like water on wood 03:28
12 Mart Avi Madcap Lounge Beat 04:09
13 Wick Blaze Glympses 05:37
14 Tallinn Daggers Not a Sin (Motherknowsbest's 'Sin a Ton' remix) 03:35
15 Paaren Dark Teresa 03:57
16 Error: Success Circuit City (Synth Version) 04:01
17 Darkside Spacestation 03:58
18 Green Regime Indulgent 03:40
19 Future Brain All I Want Is You 06:54

Kestus 79 minutit ja 31 sekundit
Tiraaž 100 tk.
Hind 4 eurot
Huvi korral võta ühendust Facebooki kaudu või kirjuta gtm242(ätt)hot.ee.

HÕFFi teine kogumik. Kohe alguses sai sihiks võetud, et seekord tuleb muusikakompott väheke kuulajasõbralikum ning tosin minutit pikad müralood plaadile ei pääse. Paksuks plaaniks oli teha sündipopi kogumik ning eks kaks kolmandikku materjalist sinna alla ka sobib. Ometigi lipsas sisse avangardsemat heli, väheke tumedamat biiti ning kriipivamat mürtsu. Plaati alustab Man In Maardu bladerunnerlik kammerlik sündipala ning Ando Naulaineni new age muusika arendab edasi teemat, mis minu jaoks peegeldab justkui maailma loomist. Galaktlani lühem versioon "Vangid" palast ning Gee poolt remiksitud Kroma aga annavad muusika kaudu edasi elu tekke Maal, esimese inimese esimesed sammud ajal mil valitses kuningas Loodus. Tamhiie sünge kaverversioon Jaak Tuksami folgihitist peegeldab keskaega, Punane Magneet-Lõvi võrdlen mõisapõllul rügamist tänapäevaga, Allinn kuulutab ette tööstus-tarbijaliku kultuuri teket ning White Sparksi, "Ma pole turist, ma elan siin" filmist säpleid näpanud, muusikapala kirjeldab tööstuslinna halli argipäeva. Teisikud leiavad selleski helgust, Faun Racket masendust varjutavat glamuuri, rin la aga kutsub tagasi looduslikkuse rüppe. Mart Avi poolt ellu hõigatud uus tööstusrevolutsioon pürgib Maakerast väljaspoole ning ei olegi ime, et Wick Blaze surfab juba tähtede vahel, lülides retrokanalile ning kuvades skafandrivisiirile psühedeelseid värvilisi ornamente. Motherknowsbest muudab Tallinn Daggersi uute kosmosekolooniate reguilatsioonidele vastavaks, samas kui Paaren kuulutab tehisloodud täheruumi religiooni. Religiooni mida tuleb muidugi jõuga kõigile peale suruda ning Error: Success ja Darkside on rüütlid uue kolonialiseerimislaine eesotsas, jätmata ühtegi võõrplaneeti "piiblist" ja laserist puutumata. Kus aga surm ja hävitus, seal ka kahetsus, mida pakub siinsel plaadil Green Regime, samas kui Future Brain on leidnud universaalse sõnumi kõigi inimeste ning sadade tulnukarasside jaoks.
Umbes 80 CD-d HÕFFi teist kogumikku oli mõeldud müügiks ning nende jaoks tegin ma erineva kaanekujunduse, mis rohkem järgib esimese osa kontseptsiooni. Kaanel kasutatud taaskord Keijo Seppäneni õlimaali ja tekstipaigutuses varasemat layout´i. Diskikujunduse autor on Valter Jakovski ning masterduse tegi, heli samale tasemele sättis, Margus Aasna. Esikaas 200 grammisel paberil värviline digiprint, tagakaas 120 grammisel. Tänud Baltic Discile plaadi tasuta pressimise eest!

HÕFF 2 - Põgene reaalsusest


HÕFF 2 - Põgene reaalsusest
HÕFF / Trash Can Dance 2014
TCD50 CD

01 Man In Maardu Euromant 02:45
02 Ando Naulainen 1511 06:14
03 Galaktlan Vangid 01:28
04 Kroma See sinine sinine taevas (Gee remix) 04:09
05 Tamhiis Meil on elu keset metsa 04:00
06 Punane Magneet-Lõvi Orjarahvas 04:09
07 Allinn Radiatsioon 05:36
08 White Sparks Boekentoren 03:42
09 Teisikud Kui sind poleks olnud 02:54
10 Faun Racket Origin (Master Yogis in Town) 04:28
11 rin la like water on wood 03:28
12 Mart Avi Madcap Lounge Beat 04:09
13 Wick Blaze Glympses 05:37
14 Tallinn Daggers Not a Sin (Motherknowsbest's 'Sin a Ton' remix) 03:35
15 Paaren Dark Teresa 03:57
16 Error: Success Circuit City (Synth Version) 04:01
17 Darkside Spacestation 03:58
18 Green Regime Indulgent 03:40
19 Future Brain All I Want Is You 06:54

Kestus 79 minutit ja 31 sekundit
Tiraaž 200 tk.
Plaat ei ole müügiks.

HÕFF-i festivali seekordne heliplaat alustab helirännakut Maakera tekkelooga, tutvustab inimeste esimesi samme maakamaral, vastandab ürgset metsarahva elu linnamelule ning lõpetab ulmelise reisiga kosmosesse, plaaniga avastada ja anastada uusi planeete. Mõisapõllu vaovahelt kosmoselaeva kaptenisillani 18 artisti abiga ning 80 minuti jooksul. Kogumik HÕFF 2 sisaldab helget ääreala elektroonikat, sulni kõlaga sündipoppi, nostalgilisi diskonõksatusi ning sekka nihilistlikumat biiti, pakkudes seni avaldamata helitöid juba tuntud kodumaistelt masinamuusikutelt nagu näiteks Faun Racket, Mart Avi, Future Brain ja Teisikud, kui ka just käesoleval albumil end esmakordselt tutvustavatelt artistidelt.
Tegemist on HÕFF´i promoplaadiga, mida jagati festivalipassi ostnutele, külalistele ning autoriplaatidena artistidele. Plaat on tavalises läbipaistvas jewel case´is, esikaane buklett trükitud mustvalge digitrükiga 120 grammisele paberile, tray puhul kasutatud värviprinti. Kujunduse autoriks on HÕFF´i tiimi ja isiklikke ideid järginud Valter Jakovski ning masterduse tegi, heli samale tasemele sättis, Margus Aasna. . Tray vahel on kaks valget tabletti. Tänud Baltic Discile plaadi tasuta pressimise eest!

Thursday, May 15, 2014

Attack on Titan

Shingeki no Kyojin - Tetsurō Araki 2013

Jah, on küll nii, et kuradi palju pakutakse still-kaadreid ja liiga tihti langetakse meenutustesse, näidates siis taas ja taaskord juba varem ekraaniaega saanud materjali. Säästurežiim töötab, kasutatakse samu taustu, fillitakse episoode kuis saab ning hoitakse mitmeid sekundeid sama pilti ekraanil. Aga kannatage ära, alates 14. episoodist tulevad uued algustiitrid ja sari saab uue hingamise sisse. Näha on, et raha anti juurde, kuna vaatajanumbeid jagus ning animatsioon paraneb mitmed korrad, täitemomentidele aga ei jää üldse ruumi, sest algab armutu action.
Sari haarab kaasa seal neljanda-viienda episoodi juures, kus noored kursandid saadetakse oma esimest titaanidega peetud lahngut pidama. Ei mingit animele omast hurraa! ja edasi! fiilingut, tuim tampiv reaalsus kohe näkku, laipu siia ja sinna ning kes esimesest kokkupõrkest eluga pääses, neil püksid hirmust täis kustud. See esimene kokkupõrge sidus mind teleka ette, andis teabe sarja õige olemuse kohta, sest sinnamaani oli natuke romantikat ja natuke japside tobenalja saanud. Edasi aga surm ja purustamine. Ja mõned episoodid hiljem eepiline lahing Rose´i Müürist väljaspool, kolm-neli episoodi kestev skautide retk, kus hingetõmbeaega ei antud ei tegelastele, ega vaatajale.Vapustav!
Muidugi on põnev teada saada titaanide olemuse kohta, nende päristolu ning võimete, kuid minu jaoks oli sarja põhiline tugevus hea militaristlik taust, korralikult läbi mõeldud manöövrid ning strateegiad, ägedad relvad ja liikumisvahendid ning nende kasutusoskus. Nojah, eks võib ju mossitada, et skautide hobused oleksid pidanud titaanidega peetud ajujahi käigus väsima, aga see on tühiasi, sest action ja sellesse põimitud saladuste esile toomine, vaigistasid mu peas iga kriitikanoole.
Attack On Titan on ägedalt välja mõeldud maailmaga, väga isikupäraste ja kiiresti omaseks tegelaskujude ning ahhetama paneva madistamisega verine ohvriterohke sõjasari. Tapmise ja tapetuks tulemise militaar-anime. Jään ootama järge, sest nii mitmed saladused jäid veel avaldamata. Samuti tahaks näha lubatud täispikkasid animefilme ning live actionit. Hetkel ilmunud kaks boonus OVA-t, kuid neid soovitan pigem vältida, rikuvad läbi väikeste vasturääkivuste ülejäänud sarja muljet. 4/5

Friday, May 09, 2014

rin la - bliss

 
rin la - bliss
Trash Can Dance 2014
TCD53 CDR

1. esoteric 01:40
2. like water on wood 03:30
3. no separation (#kurtág) 02:59
4. n'mo head on ya' weight 04:28
5. bliss 02:54

Kuula või osta digitaalselt

Kestus 15 minutit ja 42 sekundit
Tiraaž 50 tk.
Huvi korral võta ühendust Facebooki kaudu või kirjuta gtm242(ätt)hot.ee.

rin la on justkui hiphopi tagurpidiantsla. Bravuurikalt ennast demonstreeriva artisti asemel varjav anonüümsus, blingi ja kirevaid rõivamärkke asendab hall kulunud jope, tuunitud lowrider'it nobe linnajalgratas, osava riimiseade asemel kuuleb sugestiivselt mõjuvat monotoonset spoken wordi ning mahlase biidi positsiooni laulutekstide taga on üle võtnud minimalistlikud praksud, metalsed krõbinad ja mürased sahinad. rin la ei kasuta suuri algustähti, rin la eelistab visuaalses eneseväljenduses mustvalget. Artisti muusikas kuuleb trip-hopi, eksperimentaalset ambienti ja noise´i. Visuaalne kontseptsioon jagab lähedust black metali, industriali ning neofolgiga. Tagasihoidlikus, distantsi hoidmine, emotsioonide pidurdamine, aga ka tugev eneseteadlikkus ja autorivisioon.
Mustvalge digiprint 160 grammisel paberil. Klassikaline singlikarp ja diski puhul kasutatud musta termotrükki hõbedasel toorikul. Kogu suurepärase kujundusliku külje eest on hoolitsenud Laivi Suurväli.