Sunday, January 02, 2011

Skinhead Cross Culture

Skinhead Cross Culture - Bryan Davis 2009

Vaatasin ära kolmveerand filmist ja olin täiesti hea tundega valmis lavastajale kiitust jagama, et mees on vähemalt osanud piiri pidada ja ei hakka omas skinnidokis maailmamuresid lahkama, vaid portreteerib tagasihoidlikult USA mitterassistlikke bände. Üks kindel väike nish kus sa saad kena haarava pildi kätte, pole isegi vaja WP-poiste elu surkima minna, näitad lihtsalt idaranniku oi! ja ska-bände ning asi tahe. No jõudsin ma seda mõelda kui juba kimati kaameraga saksamaale ja sealt edasi Britanniasse neid "õigeid" skinne intervjueerima, öelda aga midagi meestel ei olnud. Film valgus kohe laiali nagu põrandale kukkunud toores muna, ei pidanud ka varasemad sümpaatsed vastajad enam hinge ülel, vusiseti vaikselt õhust tühjaks.
Põhimõtteliselt võiks käesolevat filmi isegi kasutada õppematerjalina näitamaks, et kui sul on võetud ette üks teema ja sa suudad seda normaalselt käsitleda, siis puudub igasugune mõte hakata kolmandaid ja neljandaid mõõtmeid sisse tooma. Kaheksakümnendate alul ja keskpaigas skinheadideks hakanud USA kiilakate mälestuistest oleks täiesti piisanud, et üks hea pilt sealsest seisust vaatajani tuua. No kurat, oleks isegi piisanud Templarsi mustanahalise laulja, Murhys Law´i mehe asjalikust jutust ning The Aggrolites´i juhi Brian Dixon´i humoorikast jutust, et üks mõnus informaatiline dokk kokku saada. 2,5/5

4 comments:

Kalmsten said...

See on sul EUR vers.
Ameerika omas, seda eurojura olema ei pidanud.
Ja hoia raisk käeulatuses - tulen järgi - otsin seda sitta juba üle poole aasta ning ainuke variant seiani on Ossi lingitud jupikaupa allalaadimine.

Anonymous said...

MNC taat, viska aga koht, kuhu Oss need jupid linkis....

Kalmsten said...

punkrockoi.com/?cat=3

Säänne plaza, ise pole suutnud ennast sundida seda jupiti alla kakkuma ja kes iganes sa ka pole - seda taadivärki me veel vaatame.

Ahjaa, parandus eelmisesse kommi - ca poolteist aastat
otsinud.

Trash said...

Saad endale. On tõesti PAL versioon, ehk siis euroopa turu tarbeks mis muidugi ei vabanda midagi välja.