Sunday, November 14, 2010

Trash Can Dance : Talv

Talv
Trash Can Dance 2010
TCD02

01 In Spe - Rändrotid
02 Herald - Tuline teras
03 Taak - Linnadesööja
04 Shelton San - Arhitekt
05 Smõuk - Must Päike
06 Tolmunud Mesipuu - Mõlemad näevad
07 Crystal Cloisters - Oopium
08 Pinokkel - Apokalüpsis
09 Itk - Musta keebi kuninganna
10 Tharaphita - Laukahaud
11 Raud-Ants - Ärge lööge vaeslast
12 Hukkunud Hinged - Tulesorg
13 Sõjaruun -Talv
14 Imandra Lake - Ärkamise aeg
15 Opium Flirt - Õunakuu

Teine või kolmas lugu mille kunagi raadiost kassetile lindistasin oli "Rändrotid" ning võite vaid ette kujutada millist müstilis-õudsat tunnet selle muusika ja tekst kolmeteistaastasele poisile edasi andis. Mõju oli nii võimas, et 23 aastat hiljem sai lugu esmakordselt plaadile, et te kõik mu lapsepõlvelemmikust osa saaksite. Järgnevalt stiilipuhast eesti hevi, valgustava sõnumiga hardrock´i, pasunatörtsuga kenasti gruuvivat instrumentaalmuusikat, kivikuningate tajureise, piire ja arusaamu heast muusikast sõnatult nihutava ansambli massiivseid riffe ning eesti esimeseks post-rock´i bändiks tituleeritud Crystal Cloisters´i tõsiste raskete helidega maailmapilti. Folgi, proge ja hardrock´i tunnetusega kenale Pinokli loole vastandub teist laadi naisvokaal kui Itk näitab black metal´i meloodilisemat külge. Sügavalt eestimaise puudutusega pagan metal, rahvamuusikat tänapäevasemasse kuube riietav Raud-Ants, seitsmekümnendate aastate lillelaste naivismi folgi ja progega segav ehe ugri-doom ning Olav Neulandi filmist "Reekviem" säpleid noppinud, unelevalt unistavas helis liikuv Sõjaruun. Minu jaoks on kogu "Talve" album isamaalise kõlaga, kogutud siia ju vaid eesti keelt ja vaimu kandvad lood, kuid Rein Fuksi vahetu ja maitsekas töötlus René Eespere tuntud koorilaulust justkui krooniks neid kõiki, olles lihtne, ilus ja südamelähedane. Kogumiku lõpetavad maapõuest tõusvad mõtlikud kitarrihelid, toonid ja pooltoonid, mis lagedale maastikule rippuma jäävad, kuni tuul neid hajutab.
Oma maitse järgi valis lood välja ja sättis õigesse järjekorda Gert "Trash" Moser.
Kujundusideed Joosep Soorsk ja Gert Moser.
Masterdus Kaur Faltis.

Kujunduses kasutatud autori Urho Kähköneni lahkel loal tema õlimaale “Tropical”, “The Pictures Of Fire And Ice I”, “Aqua 2” ja ”Acopalypto”.

Urho Kähköneni koduleht

Hind 4,- eurot minu käest otse ostes.
Postiga Eesti piires (info selgitamisel eurodele ülemineku tõttu)
Müügil Samuti Nailboardis ja Laseringis.

Huvi korral saada oma nimi, telefoninumber ja lähim mugavam SmartPosti punkti eelistus aadressile gtm242(ÄT)hot.ee, saadan vastu oma pangakonto info ning kui raha üle kantud, panen paki teele. Muidugi võin saata ka tavapostiga ja hind jääb samaks, sellisel juhul vajan teie postiaadressi.

8 comments:

Anonymous said...

Kas sulle ka nende plaatide müügi pealt kopkas tasku kukub?

Trash said...

Jah, kukub küll, kuid realistina mõistan, et see ei korva kunagi nii madalatel hindadel energiakulu ja jooksmist mis plaatide tõttu toimub ning lõpuks saab reaalsest kasumist rääkida alles siis kui kõik plaadid müüdud ning jagatud. See võib aga aega võtta üle aasta kohe kindlasti.

Küll aga andsin sõna, et kui pool kulutatud summadest tagasi on saabunud, hakkan kokku panema kogumikke Kevad ja Suvi. Eks ootmame vaatame.

vabarna said...

Ma tegelikult just tahtsingi küsida, et kas ikka tulevad Kevad ja Suvi. Sest väike lootus ikka jääb, et seal peal on siis ka midagi minu pehmokõrvadele.

Lauri said...

Ikka karmimaks vaja asja ajada, oligi liiga palju softi sees, igasugu elektroonikat ja muud...

Edmund said...

No eks Trash ise otsusta, kas kevad-suve kogumikud tulevad hevimad või softimad. Kuulim asi ongi see, et Trashi musamaitse võib olla mõõdukalt eklektiline ja ta näeb intensiivsust ka seal, mis teise jaoks liiga pehmo (a la Imandra Lake). Minu arust olekski lahe, kui me nüüd ühtäkki mõtleksime ümber, mis on hevi ja mis on pehme muusika. Kas Imandra Lake'is on rohkem muna kui suuremas osas Punkpolitsei pleilistide mainstay'des? ;)

Trash said...

Na ma teen vähemalt Kevade küll softima, kuigi see võib tähendada, et mõni folgilik doomi pala on ka peal või nii.

Esialgu on küll vaid üks bänd keda ma sinna kindlalt tahaksin ja see on Badass Yuki. Aga küll ma taas kuulama hakkan paari kuu pärast uut mussi ja siis näib.

Sina Erkki pane ka mulle siis mingi "pakk" kokku mida võiksin kuulata sinu enda uutest asjadest.

Metsavana said...

Koos Kevade-Suvega võiks tulla ikka ka kolmas kogumik "Rohi" täis hipimussi :)

Trash said...

Estoner´ilt saab vast selleks ajaks midagi. Ja Voog täidab ülejäänud 70 minutit ühe voogamisega.