Tuesday, November 06, 2007

The Hemp Revolution

Hemp Revolution - Anthony Clarke 1995

IMDb´i tagline ütleb õieti: Extremely low-quality, at times cheesy, but chock full of good info. Käesolev dokfilm oli isegi koduse kaameratööga amotöörfilmi mõistes viletsa kvaliteediline, sisaldas juba paarkümmend aastat tabuna peetud videograafikat ja efekte ning montaaž meenutas pigem seitsme- kui üheksakümnendaid. Teemaks kanepi mitmed kasulikud kasutusviisid nagu näiteks paber, riie, söök, kütus ja loomulikult "inspiratsioon". Selle rohelise inspiratsiooni ümber suurem osa juttu keerleski, kuid otseselt kanepipopsutamist ei propageeritud ega asja uimastavat omadust esile ei tõstetud. Vaatluse alla võeti USA marihuaana vastased seadused, poliitika ja ravimifirmade lobitöö, et looduslikku meditsiini ja tujutõstjat kasutajatest kaugemal hoida. Teine pool filmist aga käsitles hemp´i mitmeid muid kasutusvõimalusi ja sõna said nii teadlased kui farmerid. Korralik ja informatiivne film, kahju lausa, et hägune luitunud kvaliteet jääb alla igasugust DVD taset ja meenutab pigem väljaveninud VHS´i magnetlinti. 3,5/5
Maailmapäästja - toitja, katja ja ravija.

7 comments:

Anonymous said...

Teinekord käib pinda, kui savumehed hakkavad oma lemmiksamblale igasugu muid omadusi juurde pookima. Noh et saab paberit ja kiudu ja aitab mingite tervisehädade vastu jne. Tegelikult keda see kotib? Kõik teavad et savu tõmmatakse sellepärast et uimaseks jääda, mille all siis tundub, nagu genereeriks aju ennenägematult tarku mõtteid ja uusi vaatepunkte lihtsatele ja tavalistele asjadele, mis aga lähemal vaatlusel peale tossu hajumist osutuvad täiesti tavalisteks, labasteks mõttejupikesteks.

L.

Anonymous said...

et siis mida? ei saa teha paberit, kiudu, õli etc?

või noh, ma saan aru küll mida sa öelda tahad, et potheadid toovad seda vabanduseks?
aga toovadki. ilma selle toreda uimastava kaasomaduseta kasvaks nähtavasti 30% maailma põllumaadel just kanep.

Anonymous said...

Ma tahtsin seda öelda, et mulle käib pinda kivimeeste väide, et "näe kanep on igavesti kasulik taim, mida kõike temast ei saa", kuigi tegelikult huvitab neid AINULT see ross mis sealt tõuseb. Ülejäänud on hämamiseks.

L.

Anonymous said...

Vigade parandus.
"toss" mitte "ross".

L.

Trash said...

See "ross" varjutab jah kanepi teisi omadusi. Kahjuks. : (

Lauri said...

Polegi tal mingeid teisi omadusi.
Kui porgand pähe hakkaks, küll leitaks tallegi tuhat vabandust, miks seda ilmtingimata kasvatama peaks.

Trash said...

Porgandist valmistatud diisliga sõitvad autod, väga vaimukas. : )