Monday, October 29, 2007

Shuffle

Shuffle - Sogo Ishii 1981

"Destroy Everything - Sogo Ishii Punk Rock Years 1976-1983" DVD boxist pärit taaskordne pärl mis minu paari kuu tagustele ootistele vastavalt saigi tänu härra Ormic´ule ja tema sõbrer Yuya´le custom english subtiitrireaga reliisi. Loodan taas, et peagi näeb ilmavalgust ka Attack! Hakkata Street Gang!´i subtiitrireaga disc, varajane Sogo Ishii on ikka piisavalt vihane vend ja vajab paremat tutvustamist läänes. Shuffle oli aga tegelikult nii napi tekstiga film, et vabalt saab ka ilma subtiitrireata vaadata. Pakun, et võib õieti arusaamises sada protsenti kindel olla, sõna-sõnalt teksti mõistmine ei oma nii suurt tähtsust. Hiroyuki Tanaka ehk vast paremini tuntud kui Sabu, lavastas 1996-ndal aastal vaadatava, kuid mitte just särava koomilise yakuzaloo nimega Dangan Runner. Film koosnes jooksmisest millele ei paistnud lõppu tulevat. Ilmse eeskujuna kasutas Sabu Shuffle´it mis taas omakorda imes inspiratsiooni legendaarse Katsuhiro Ôtomo poolt ajalehele joonistatud koomiksistripist. Filmi alguses maavärinaga maha kukkunud asjade hulgast nopib noormees esimesena üles padrunid ja topib need relva pidemesse, kõik muu toas jääb korda sättimata. See annab juba mõista, et ilma paugutamata siinses filmis ei saa ja nii ka läheb. Vahepeal aga joostakse läbi mitme linnaosa nii, et silmi eest kisub mustaks ja süda tahab suukaudu välja hüpata. Jooks on selle filmi A ja O ning meeletult ägedalt filmilindile võetud. Jooksmise jälgimine on tänu visaalsele haaravusele tihepõnev ja rajuhull, külgepoogitud hetked nagu girlfriend, politseijaoskond aga eriti veel lapsepõlvemälestus, vaid pidurdavad hoogu. Jooksmine IN, kõik muu OUT ! 4/5
Põgenemine.

2 comments:

Anonymous said...

Hey man,

very cool blog, unfortunately I only get the mentioning of my name. I hope the words around my name are of nice nature :-)

Greetings,
Ormic

Trash said...

Just giving credit to custom sub masters. Thanks again Ormic for great job on custom subbed DVD-s, hope to see more Ishii soon ! : )