Sunday, October 07, 2007

Resident Evil : Extinction

Resident Evil: Extinction - Russell Mulcahy 2007

Keegi härra KooKooKrab oli osanud TS-screenerist teha filtreid kasutamata 6,68 gigabaidise custom DVD ja mina idikas ei kahelnud meistrimehe vaimses tasakaalus, vaid pidasin hoopis algmaterjali piisavalt heaks, et seda võib isegi dual-layerile laotada. Tirisin ise ka selle tele sync versiooni ja kvaliteet oli ikka alla igasugust arvestust. Kuna DVD-st madalama rate´iga meediakandjail vaatan vaid telest rippitud dokumentaalfilme, puudud mul igasugune ettekujutus kui halvad võivad enne ametlikku reliisimist liikvele lastud versioonid filmidest olla. Olin varem küll paari screenerit vaadanud, kuid kuna tegu oli DVD 4,5 mb. sekundis variantidega, ei osanud tõesti sellist uduselt ähmast pommi oodatagi. Vaatasin siiski ära, kuna teadsin juba ette, et seda käkki DVD-l kunagi hankima ei hakka, huvi näha aga oli. Resident Evil 3 oli otse loomulikult kõige viletsamate filmide õukonnas kõrges ametis. Oma huvitavamatel hetkedel meenutas George A. Romero's Day of the Dead´i tänu püüdele zombiet korralikult käituma dresseerida. Mäletate ju küll filmiajaloo sümpaatsemat zombiet nimega Bubi, kuid seda hetkega koomiliselt mõjuma hakanud liini aretati liiga aga vähe ja põhirõhk oli asetatud igavatele võitlusstseenidele kangelanna ja treenitud zombiede armee vahel. Lugu ise oli varasemate filmidega lõdvalt seotud ja viis Umbrella corp´i saagat ka tsipake edasi. Kahjuks aga lörtsiti täitsa normaalset sci-fi stoorit üle mõistuse käivate loogiliste apsakatega. Alustame kasvõi filmi avakaadritest kus narratorhääl ütleb meile, et viirus muutis inimesed zombiedeks aga kõrvalmõjuna kuivatas ka kõik maakera veekogud, muutes planeedi liivakõrbeks. Oh yeah ! Teine ärritav hetk oli zombiearmee ühtne vorm ja sõjaväelaslikult pöetud pea. No kuis kuram sa saad sadakond märatsevat lihahimulist olendit tunkedesse riietada või siis lasta neil endil seda teha. Et kõigepalt kombekas selga, siis juuksurisse ja hiljem tädi Jovovich´i vastu võitlema. Zombie skinheads versus juuditüdruk. Ja neid idiootsusi tuli järjest edasi... Mõjutusi oli saadud veel filmidest The Birds ja Mad Max 2, kuid need on vaid mõned näited, terve film kubises aga elave surnutega, monsterhorrori või slasheritega seotud klišeedest. Selline läbimõtlematu action kaadrite üksteise otsa ladumine, et saaks 80 -ne minutiga kõik näidatud. Kiirustades tehtud, täiesti ajuvaba ja vaatajate sihtrühmaks valitud 10-12 aastat - selline moodne ameerika kino mida filme armastav inimene ei vaata. Mina ( ja ma tean, et ka fellow movie blogijad ) ikka vaatan, zombisid ju PEAB vaatama. 0,5/5
Paljud teised tegelased oli Millast hulga sümpaatsemad, kuid kahjuks ei antud neile piisavalt ekraaniaega.

10 comments:

paranoiadisco said...

Arvasingi, et ega midagi erilist ei tule sealt, kuid huvi on siiski paganama suur veel... Paras kindlasti Kosmoses võileiva hinna eest näha.

Trash said...

No see 25 krooni + mahavisatud aeg on ikka liiga karm hind. Aga ega nägemata ka ei saa, eks pead ikka tsekkima.

Ulmeguru said...

Mina vaataks ka seda, sest kaks eelmist meeldisid väga, eriti esimene ja selle muusika...

Anonymous said...

minujaoks kohtuvad seal filmis 2 elementi mis mind kunagi külmaks ei jäta - postapokalüptiline kõrbemaailm ja zombied, kirjelduse ja traileri põhjal suhtkoht võitmatu kombinatsioon.
aga seda, et see film suure tõenäosusega perse keeratakse võis ka arvata, ma oleks NII-NII lootnud näha umbes midagi sarnases võtmes nagu oli Fincheri "Alien3", see oleks NII sobinud ja oleks nähtavasti ka kogu RE francise uuesti ellu äratanud. hetkel ei usu vist küll keegi, et neljas film juurde tuleks.

Trash said...

Kolmanda lõpp oli küll selline, et neljas on lausa kohustuslik. Liiga palju pahasid jäi ellu ja Milla lubas kõigil naha kuumaks kütta.

Trash said...

@ ulmeguru

Seekord aidata ei saa.

PS: Mina paneks kõigile RE filmidele hindeks 1/10 ja selletõttu polnud kolmas halvem kui eelmised. Loodan, et see märkus aitab paremini mõista mida oodata.

Ulmeguru said...

Pole hullu, selle kraamiga saan ma end ilmselt ka ise aidata ning ega ma sealt miskit filmikunstialast tähtteost oota... ikka lõtva aajaviidet...

Trash said...

Lõtva ajaviidet saab sellest lõdvalt....

Anonymous said...

Endal ka soov oleks film ära vaadta, kuigi alguses resident evili esimene osa ei köitnud aga ajapikku vaadates hakkas aina rohkem ja rohkem meeldima. Nüüdseks on see film minu silmis tõusnud üle keskmise ,samuti ka selle järg niiet suht kindel et kolmanda osa ka kinos ära kaen :P

Trash said...

Mina ootan aga RE 5 mängu pikkisilmi. Neljas oli ikka super elamus, eelmise aasta lemmikpeli.