Monday, October 23, 2006

A Dirty Carnival

Biyeolhan geori - Ha Yu 2006

Unustage Kim Ki-dukid, Chang-dong Lee´d ja Chan-wook Park´id, sest Ha Yu on korea kino tulevik and coming on strong. Just keep coming on, just keep coming on...nüüd kiskus Shamen´iks aga point on selge. Ha Yu on siin, et jääda ja päästa meid läiladest romantilistest "komöödiatest" ja noortefilmidest, mida nüüdne Korea filmitööstus masstoodanguna väljastab. Korea puhul võib lausa öelda, et riigi liigne toetus filmikunstile on väär, kunstnik peab ikka nälgima, et meistriteosed sünniksid. Tegelikult oskavad nad raisad hoopis omi filme hästi turustada, isegi kehvematest kehvemad filmid jõuavad maailma teise otsa vaatajateni. Kolm aastat tagasi liikusid ainult festivalidelt auhindu noppinud väärteosed euroopa turul. A Dirty Carnival on korea Goodfellas, kuna näitas pisipätte ja nende eraelu. Korea Yakuza Paper peaosatäitjate välise ja positsioonilise sarnasuse tõttu. Korea Election , sest sarnaselt sellele HK meistriteosele aeti ka siin läbi ilma relvadeta. Kuna Koreas on tulirelva omamine koheselt vanglaga karistatav, peavadki kohalikud pätid pesapallikurikate ja nugadega läbi ajama. Noore kriminaali Byung-du abilised armastasid võitlustes jaapani köögis kasutatavaid fileerimisnuge. Sashimi kill ! Korea kõigi aegade parim ja realistlikum kuritegeliku maailma kujutamine linal. Kõhedusttekitavalt ehe. Ühesõnaga korea väärtkino. Veidi actionit, suurepärast kakluskoreograafiat, kapaga põnevust ja suurt draamat. Super ! Andsin režissöör´i eelmisele filmile, Spirit of Jeet Keun Do´le kümme kümnest ja saab ka A Dirty Carnival. Just keep coming on and coming on strong, dear Ha Yu ! 10/10
Shozo Hirono´ga sarnanev "perekonnapea" Byung-du.

7 comments:

paranoiadisco said...

Nonii, nüüd sain ka mina selle vaadatud. Olen siin praegu päris ähmis, süda peksleb jne - see on märk , et super film oli. Nüüd oskad äkki midagi samasse kategooriasse ja kindlasti pea sama head soovitada?

Trash said...

Ohh, tule kohe meeldegi. Sama mehe Spirit of Jeet Keun Do oli VÄGA hea, mitte küll krimi film aga taplust jagus sealgi. Kuna kavatsen peagi vaadata Public Enemy 2 - te siis soovitaksin esimene ära näha, mulle meeldis. A Bittersweet Life oli hea action hk tüüpi. Sympathy For Mr Vengeance, Running Wild, Memories of Murder. Ka uut filmi Sunflower on kiidetud aga ma teagi kas see järsku pelgalt draama pole.

paranoiadisco said...

Hehe, pooled su soovitatudest on isegi arvutis olemas. Väga nummi..

Trash said...

NICE !

Olev said...

Ega sa Taiwani filmi The wayward cloud-i näinud pole? Sinu kirjelduse järgi oletan, et samaväärse filmielamuse saab?

Anonymous said...

Ha Yu'lt on ju uus film väljas - A Frozen Flower. Paistab the King and the Clowni, miinus see kloun, kes ei olnud homo, moodi olevat. Siin nimetatud Sunflower on tegelikult hea melodraama, see krimi ja muu põnevus ei olnud kahjuks eriti kaasakiskuv.

Trash said...

Tänud teavitamast, eks heidan pilgu peale kui võimalus avaneb ja tahtmine tuleb. Hiljuti ei ole aga erilist aasia isu olnud, üleeile vaatasin 10 min. üht Johnny To produtseeritud filmi aga lõin käega, ei jaksa ega viitsi enam. :(