Monday, July 21, 2014

Wolfenstein: The New Order

Alternatiivne ajalugu. Reichi unistuse kokku langemise asemel saavutavad natsid uudse tehnoloogia abil ülekaaluka võidu. Vana hea Willy Blazkowicz taastub peavigastusest ja toibub alles aastal 1960. Selle aja peale on natsid terve maailma oma valdusesse saanud. Peategelane ärkab justnagu halvast unenäost ja lõikab esimesel haakristipoisil kõri läbi. Siis kordab sedasama tegevust paarsada korda. Lugu viib mängija läbi ligemale 16 peatüki, s.h klassikalised kindlused, aga ka ulmelisemad allveelaevad, laborid ja nii edasi.

Uus Wolfenstein tuli väga meeldiva üllatusena. Lugu ei sunni just auhindu jagama - ja tegelasedki on pigem lihtsad. Kuid see kõik toimib. Mäng ei võta endid liiga tõsiselt ega ürita mingit pidi oma varjust kaugemale hüpata. Kes tahab, see leiab siis kombeka tulistamise päris mitme kelmika vimkaga. Relvastus on vaheldusrikas ja mängu ehitatud rollimänguline oskuste skeem tunnustab ühe või teise stiili järgimist. Verd valatakse ämbrite kaupa. Igati soovitatud.

Thursday, July 17, 2014

EDASI - Imaginary Grotto Hidden Under Mould


EDASI - Imaginary Grotto Hidden Under Mould
Trash Can Dance 2014
TCD58 kassett

A:

1. Hidden Under Mould
2. Sie Geburt Der Tragödie...
3. Owl Factoy

B:

1. Imaginary Grotto
2. Collector's Commemoration
3. Rewalia Revisited
4. Cider Labyrinth
5. Formal Ceremony

Kestus 19:48 + 20:06 minutit
Tiraaž 30 tk.
Hind 4 eurot (ostes ühes "Orphaned Demon Follow Your Destiny" kassetiga kokku 7 eurot)
Huvi korral võta ühendust Facebooki kaudu või kirjuta gtm242(ätt)hot.ee.

Paar aastat tagasi leidis Mihkel Kleis, et mõned tema lood muutuvad liiga erinevaks EDASI loomingust ning võttis enesele teise aliase Ratkiller. Oli seal ju isegi väikest segadust kui EDASI nime all ilmunud ultralimiteeritud kassett ilmus CDR-i kujul juba Ratkilleri nime all ning Ratkilleri lugu sai YouTUbe´is EDASI märgistuse. Käesolevale kogumikule sattunud lood on just sedalaadi kõlapildiga - EDASI küljelt kaldu Ratkilleri suunas. Blackened psychedelia liigub weird house´i poole, sekka natuke müra ning rock´n´rollist heli. Artist ise aga viskas hooletult, et need käesoleval kassetil on minu ambienti lood. Kogumiku mitmed träkid on saanud enne kassetile panemist väheke makeup´i peale, natuke ümbertöötlust, natuke lõikamist. Minu jaoks samavõrra tähtsad kui sõsarkassetil "Orphaned Demon Follow Your Destiny" olevad palad, kordi kuulatud ja kordi neisse armutud.

Kassett on roosa C40 mustvalge kleebisega. Karp on roosa ning mustvalge digitrükiga roosat värvi vahelehe paber on 200 grammine pastellipaber. Print on vahelehe mõlemal küljel. Tegemist on paarilisega oranžile "Orphaned Demon Follow Your Destiny" kassetile.

EDASI - Orphaned Demon Follow Your Destiny


EDASI - Orphaned Demon Follow Your Destiny
Trash Can Dance 2014
TCD57 kassett

A:

1. Intro
2. Heathen Toad
3. Orphaned Demon
4. Weapons of Reconstruction
5. Follow Your Destiny

B:

1. Wilde Jagd
2. Beginning Of The Heart Attack
3. Les Miserables Fanfare
4. Grey Clounds
5. Werewolf Initiation
6. Outro

Kestus 24:09 + 24:01 minutit
Tiraaž 50 tk.
Hind 4 eurot (ostes ühes "Imaginary Grotto Hidden Under Mould" kassetiga kokku 7 eurot)
Huvi korral võta ühendust Facebooki kaudu või kirjuta gtm242(ätt)hot.ee.

EDASI on niivõrd viljakas artist, et iga uue reliisi jaoks salvestab niinimetatud sessiooni käigus eraldi uue muusika. Aga loob ka vahepeal ning siis jäävad mõned träkid pilla-palla, satuvad Soundcloudi või YouTube´i või lihtsalt arvuti kõvakettale. Käesolevale kogumikule ongi välja nopitud sedalaadi muusikapalad, millest vanimad puudutavad kolm ja pool aastat tagasi ilmunud "Night At The Museum" ja "White Tie Black Noise" kogumikalbumite ääri, uuemad on paari aasta tagusest ajast, perioodist mil EDASI BM-noise transformeerus tumendatud psühhedeeliaks (blackened psychedelia nagu artist ise seda nimetas). Siinsel laokil olnud palade kogumikul on tunda black metali mõjutusi, on noise, aga samuti ka õõvastavat progelikku psühhedeeliat nii, et minu kõrva jaoks keeras EDASI justkui otsa ringi ning naases tagasi Luarvik Luarviku "Passioon & Fuuga" aega. Minu jaoks isiklikult on need EDASI ulapeale jäänud lood ühed lemmikumad ja kuigi ma väidan, et iga uue reliisiga muutub EDASI üha paremaks, on need mul just eriti südame küljes. Seda enam, et träkk "Wilde Jagd" on mu absoluutne lemmiklugu EDASI loomingust.


Meediana on kasutatud oranži korpusega C50 kassetti, millel mustvalge kleebis. Karp standartne läbipaistev. Vaheleht spetsiaalsel 200 grammisel oranžil pastellipaberil, mille mõlemal küljel mustvalge digiprint. Kasseti vahelehele on löödud augurauaga südamekujuline auk. Tegemist on paarilisega roosale "Imaginary Grotto Hidden Under Mould" kassetile.
 

Monday, July 07, 2014

Poon - Ära

Poon - Ära
Trash Can Dance 2014
TCD55 kassett

1. Elektrik Eero pingeline elu 2:53
2. Õnnetusjuhtum terasetööstuses 3:22
3. Raudteelase memuaarid 6:08
4. S.O.S. 2:55
5. Ära 4:03
6. Eero deliirium 6:27

Boonuslood:

7. Peretants 2:51
8. Tunnelitants 4:15
9. Võimutants 2:51

Kestus 36 minutit ja 08 sekundit
Tiraaž 30 tk.
Hind 3 eurot
Huvi korral võta ühendust Facebooki kaudu või kirjuta gtm242(ätt)hot.ee.

Pooni "Ära" on artisti 2013 aasta salvestused. Abstraktsionismist on liigutud edasi klassikalisema noise´i suunas, kuid artisti traditsionaalsus müra valdkonnas on ikka veel küsimärgiga. Minu jaoks oli "Ära" vastik materjal. Ärritav. Närvi ajav. Ühesõnaga väga hea. Nüüd suvisel ajal on pere maal ja mängin tühjas linnakorteris kuningat, sealhulgas saan lubada enesele ka elutoa stereote valjemaks keeramist, et ma öösel vastu hommikut voodis uinudes võiksin veel kübeke muusikat nautida. Tavaliselt kuulangi niimoodi uusi noise´i ja eksperimentaali asju. Ei see mürin-kolin mind tavaliselt häiri, kuid Pooni puhul juhtus küll nii, et läksin kohe täitsa vihaseks. Ei saanud aru, et kas salvestisel on midagi viga või kust need ilged helid tulevad. Võitlesin enesega, et kas pugeda taas teki alt välja ja makk kinni lülitada või mitte. Kohe paha oli kuulata. Ja samavõrra hommikul rahulolu, et materjal mind nii kõvasti läbi raputada suutis. No millist kenamat tutvustust üks artist veel tahta oskab!
Artist ise ütleb oma materjali kohta sedasi: “Ära” on kontseptuaalalbum elektrik Eero pingelisest elust. Tema terasetöölisest sõbra surm ja vanaonust raudteelase mälestused äratavad Eeros klassiteadvuse. Ta kuulab vandenõuteoreetikute juttu ja hakkab ihkama muutust. Tema tahe väljendub aga üksnes kirjeldumatus ihas põgeneda siit maailmast. Soovide ühildamatus reaalsusega ja üksikisiku võimetus midagi muuta suunavad Eero pudeli poole. Loo lõpuks on temast saanud vaid üksik kodutu kalkar.
Meediana kasutatud C72 kuni C80 BBC raadiokuuldemängude kassette, lindid puhastatud ning taaskasutusse lastud. Korpused valged või läbipaistvad, üks kasseti külg lilla aerosoolvärviga üle lastud, teisel küljel mustvalge kleebis. Vaheleht 120 grammisel lillal paberil mustvaölge digiprindiga. Karp tavaline läbipaistev.Sama salvestus mõlemal poolel.