Tuesday, November 26, 2013

The Sword of Swords

Shen dao - Kang Cheng 1968

Kõigepaealt pikk tekstirodu, sinna Star warsi algustiitrite kantti, mis seletab, et millise ägeda mõõga kunagi ikka meistersepad tagusid ja siis ilmub nähtavale võitluskoolide meister kes kohe oma mõõgaga poolsada meest paika paneb. Aga abi vajab temagi ning taevakingina saabub kangelane kles aitab mõõka ihaldavaid pätte tagasi lüüa. Viimane on aga samuti mõõka tahtmas ning loodab meistrit abistanud kangelasena ise imehinnalisele taopariistale lähemale saada, õnnestumisele segab vahele vaid võitluskooli alandlik noor kasvandik, kes ise aga hoolib pigem meistri heaolu eest kui mõõgapidemest hoidmisest.
Meeletu eepikaga kinolugu, mille puhul võitlusstseenid ei oma mingit tähtsust, stoori ise on niivõrd südantliigutav. Vanakooli võitluskunstifilm, pigem meenutab jaapani samuraidraamasid kui hilisemat wuxiat, aga võitluskunst on teisejärguline, andes teed hästi kirjutatud draamaloole ühe mehe valikutest ning nende valikute traagilistest tagajärgedest. Palju kurbust ja kannatusi, palju surma ja vigastusi. Kuldaväärt klassikakino. 4,5/5


Noor mõõgavardja oma lapsega.

November 2



November 2
Trash Can Dance 2013
TCD43

A:

1. Sädelev Kass - Äike (demo)
2. Sociasylum - Full Of Shit
3. Aghor - Triumphant At The End
4. Barthol Lo Mejor - TV Bitch
5. Thomaz - Sometimes I Feel Like Dying
6. Tamhiis - Under Thunder

B:

1. Wick Blaze - Anxiety
2. Future Brain - Carolco
3. Aamen - Undo
4. Cosmos Laguna - Delirium
5. Izhorian - Machine Room

Tiraaž 149 tk.
Kassett kingiks, mitte müügiks.

Sellelgi aastal jagasin oma sünnipäeva külalistele tasuta helikassette - selleks puhuks tehtud kogumikku üritusel üles astunud bändide muusikaga. Sädelevalt Kassilt uus träkk, alles demovormis, kuid kindlasti järgmisel plaadil silutuna ning kammituna, sest Eerik on mees kes oma muusikale nõudmisi esitab. Sociasylum´i "Full Of Shit" träkki võib mõneski mõttes pidada nende visiitkaardiks, sest just seda lugu on juutuubitud, bandkämbitud ning saundklauditud. Aghori "Triumphant At The End" on üks minu lemmikuimaid, seekord siis väheke teistsugune kui netifailina, ehk ilma minutise sissejuhatuseta. Barthol Lo Mejor'ilt võtsin reiviloo, tundus metali ja pungi järele kõige paremini sobivat, olles justkui sild kidramussi ja sündimussi vahel. Thomaz´i "Sometimes I Feel Like Dying" on artisti intensiivsaim träkk, lausa kahju, et ülejäänud unelevalt melanhoolsed vokaalitööd ja mitte nii lajatavad sündikad nagu see. Mulle meenutas träkk kangesti üheksakümnendate rootsi sündikoolkonna energiat ning vestluses rootslasest artistiga selguski, et tegemist 95-ndal valminud demopõhjaga. "Under Thunder" Tamhiie esituses on lihtsalt juba minu jaoks saundklaudis klassikaks mängitud träkk, igavesti kaunis. Wick Blaze´i puhul tundus just "Anxiety" kõige sobivamana siia kassetile, kuigi artistil on mitmeid veelgi enam mind puudutavaid töid. Future Braini "Carolco" on väga hea lugu ja väga mõnusa nimega, tasub teil vaid pilti googeldada ja taipate. Kogumikul selline poolenisti boonuslugu, Future Brain üritusel üles ei astnud, küll aga mängis bändi muusika looja Martin Tõnumaa seal plaate. Edasi siis boonusträkid. Vanad lemmikud ja TCD kuldlapsed Aamen ning Cosmos Laguna, neile lisaks tulevane staar, tumeambienti viljelev Izhorian.


Bändid lahedad, kasseti salvestamisega oli aga seekord eriline ooper. Kõigepealt lõi ajagraafik selga, no kuidagi ei jõudnud sellega eos alustada ja kui lõpuks sain asja kallale asuda selgus, et toorikutena kasutatud india kassetid on kõik eri pikkusega ja sellest tingituna pidin tegema 3 erinevat masterit. Ja hoolimata sellest tuli sisse praaki nii kuis ludiseb, tänu lindipikkusele on mõne kasseti algus kuni 5 minutit nihkunud. Sellest mis A ja mis B pool ei tasu rääkidagi, ei leidnud lihtsalt aega kõiki linte õigeks kerida. Ei kiida ma ka salvestise kvaliteeti, india mõõtu seegi nii, et lõpuks üks super lo-fi reliis mis loodab sellele, et kingutud hobuse suhu pole paslik vaadata. Ümbrisena 250 grammine kartong mustvalge digiprindiga ( trükikoda venitas samuti, peavalu peavalu) ning selle peal värviline kleebis. Iga kassetisaaja pidi ise ümbrise välja lõikama, kleebise peale panema ning lõpuks töö slipcase´iks kokku liimima.

Monday, November 25, 2013

Võtke istet, vanamutt - Tribute to J.M.K.E



Võtke istet, vanamutt - Tribute to J.M.K.E
OÜ Meediafoto 2013

1. Teine Eino - Valge liblika suvi
2. Huiabella Fantastica - Tere perestroika
3. Good Night I´m Drunk - Ma ei saa sust aru
4. Hateful Monday (CHE) - Võõras sõda
5. Legshakers - Tbilisi tänavad
6. Psychoterror - Kuniks elul on antud veel olla
7. Varuväljapääs - Eesti-Soome toru
8. Kurjam - Petiste vabariik
9. PööLoy GLääNZ - Demagoogia
10. ZLO - Aktuaalne kaamera
11. St Cheatersburg - Rumal nali
12. Luna Vulgaris - Keemia
13. Revolver - Nad ei tea mu nime
14. Violet Wand - Kosmoses on külm
15. Mürk - Medal
16. Shitflowers - "Jeesus Maria!" karjatas eit
17. Jana Kask & Mai Skizo - Paneme punki
18. Urod Stewart - Monument


1. Untsakad - Veri mullas
2. Seevald - Võõras sõda
3. Loits - Internatsid
4. Project Dekadenz - Jah, muidugi, kuid ei
5. Hot Kommunist - Varas
6. YUP (FIN) - Korkeasta ruohikosta (Kõrge rohi)
7. Aghor - "Jeesus Maria!" karjatas eit
8. Maria Stuart - Õhtumaa viimased tunnid
9. Electrobation - Einsteini sõnad
10. Of Roofs Genes and Stolen Meanings - Plastiliinist jänesed
11. Koera Saba Kergitaja - Kuniks elul antud on veel olla
12. DND - Elab veel Beria
13. Faasinihe - Paneme punki
14. Lunatic Asylum - Valge liblika suvi
15. aadu sitapea V Kolonn - Viimane põlvkond
16. Metsatöll - Külmale maale
17. No Fun - Monument
18. Maikameikers - Elu


Minu lemmikud suvalises järjekorras:

1. Hot Kommunist "Varas" - mulle ikka jubepööra sümpatiseerib, et Lembit Krull on läbi ja lõhki bassipõhisele mussile truuks jäänud ning kuigi siinses loos saab kuulda Rainer Jancise kitarrimängu, tuleb jõulisemalt kõrva bassifunk a'la Primus või NoMeansNo.
2. Mürk "Medal" - kui ma igal muul juhul lausa põlgaksin sedalaadi pappkastipunki, siis käesolev lugu liigutas nostalgilisels, sest täpselt sellistena need bändide keldrilindistused kaheksakümnendate lõpus Vesna makist kuulates kõlasid.
3. Huiabella Fantastica "Tere perestroika" - 666 võimalust seda lugu sitalt kaverdada, on ju träkk originaaliski valusalt ära leierdatud ning selle hale koopia seda enam kõrva näpistav, kuid Huiabella Fantastica oma külalistega oli teinud igati värske ning punklärtsudega loo.
4. Of Roofs Genes and Stolen Meanings "Plastiliinist jänesed" - ORGASM on see bänd keda kuulates alati võib kergendunult ohata, et kõik noored ei ole hukkas ning nii mõnedki neist oskavad klišeedesse kleepumata oma noorusangsti välja suruda.



5. Legshakers "Tbilisi tänavad" - bänd ei ole siiani olnud otseselt mu huviringis, no seal päikesesüsteemi mõistes mitte just Uranuses (höh, höh), aga Saturniga ühel orbiidil, kuid tänu minu arust super õnnestunud kaverile ning "Lombi swingi" lustakast videost saadud positiivsele laengule, võtan nendega tutvumise tõsisemalt ette.
6. Loits "Internatsid" - minu jaoks kenasti balanssis kaver, suisa sellinne klassikalist standartit pakkuv, kus mõlema ansambli, nii originaalesitaja kui uuestilooja, nägemus ning olemus tulevad võrdväärselt esile kiiduväärt sümbioosina. On Loitsu lugu samavõrra kui JMKE lugu.
7. Luna Vulgaris "Keemia" - Kui eelmise träki puhul õnnitlesin kahe bändi tasakaalu, siis siinses loos on kaalukauss Luna Vulgarise poole kaldu, aga see sobib hästi, sest nende kaasa toodud pagas kuuekümnendate biit-psühhedeeliast, seitsmekümnendate USA väiksete nišide rockist, kaheksakümnendate pre-grunge mürarokist ning üheksakümnendate stõunerist loob väga värske kuulamiskogemuse.
8. Aghor "Jeesus Maria! karjatas eit" - kui esmakordsel kuulamisel jättis isegi mulje kui liiga pikast träkist, millele ise jõulisuse andmiseks lööks nii 20 sekundiks käärid sisse, siis kogumikul teiste träkkide vahel on just õige kestvuse ning tundega. Kiidan pause.



Ja kaks sellist guilty pleasure tüüpi lemmikut plaadilt:

9. Jana Kask & Mai Skizo "Paneme punki" - Mulle ei lähe korda väike õnnetu eksinud tütarlaps Jana Kask ja Mai Skizo tühjuse vastu on suisa allergia, kuid midagi on selles loos viltu ja valesti, see hakkab kõrva, jääb meelde ning lõpuks haarab kogu kaver mind ühes.
10. Lunatic Asylum "Valge liblika suvi" - Lunatic Asylum oli vist Andres Aule bänd 21. Keskoolist, igal juhul arvan, et aktiivselt nad enam ei tegutse, aga hea seegi, et said ühe mõnusa kaveri tehtud mis küll säraks minu meele järgi kümneid kordi eradamalt kui absuluutselt kogu tekst oleks jäänud rääkimiserütmi ning laulmine proovika ukse taha.

Meeldisid veel Revolveri üheksakümnendate MTV Unplugged versioon ja DND hästi kõlav, kuid väheke liiga DND DNA-d omav träkk. Metsatöll oli pettumus, iseenesest ju hea pungine hardcorene lugu, et kontsertlavalt fänne hullutada, aga JMKE-d kaverades oleks oodanud novaatorlikumat filigraansemat lähenemist.



"OK kutid, tänud laheda kingi eest, aga ma pean lippama nüüd EAÜ-sse autorirahade järele!"

Viimase aasta jooksul soetatud helikandjad eesti muusikaga vol. 3


 Viimase aasta jooksul olen ostnud, vahetanud või kingiks saanud 121 füüsilist helikandjat kodumaise muusikaga, seas mõned split reliisid välismaa artistidega ja rahvusvahelist puudutust sisaldavad kogumikud. Ise olen Trash Can Dance reliisidega kohalikku muusikaskenet rikastanud 17 plaadi või kassetiga. Julgen öelda, et olen oma panuse hea eesti muusika toetamiseks andnud. Aasta tagust analoogset nimekirjasaate lugeda siia klikkides, üleeelmist aga siit.

CD

001. Imandra Lake - Seemnesegu
002. White Sparks - Invaders
003. Bad Apples - When Colours Become Day And Night
004. Fuck Yuo I Am a Robot - Compensator For The Accelerator
005. Uni - Kosmikud II
006. The Nymph - The Nymph
007. Beebilõust - Sul po´ oidugi
008. Eskimo - PSST! Pole sõnu sõnumiks tarvis
009. Teisikud - Pilvede peal on taevas
010. Galaktlan - Laanetaguse suvi




011. Galaktlan - Constance
012. Assamalla vs. Kalm - Estonian Cult Metal Bombardment Serie: Alarm 1 (esimese cover prindiga)
013. Realm of Carnivora - Vikati vari te palgel, saabub aeg ja Teras langeb...Vengeance Shall Come!
014. Picnic - Winter Honey
015. Honey Power ‎– Get Country
016. Lack of Eoins - Echo Group
017. Popidiot - Antenna of Love
018. Popidiot - 1111
019. Popidiot - Fridays Remixes
020. Crystal Cloisters - The Sacred Hideout




021. Bizarre - Café De Flor
022. Wrupk Urei - Teahupoo
023. Loom - The Sick Experience
024. Operatsioon Õ - Šah matt...
025. Cunt Carnage - World Cock
026. Highmachine - Keys to The City / Season of Chains
027. Morgue's Last Choice - Hemofiilia
028. Multiphonic Rodent - Civilisation
029. "UH!" kogumik
030. PWA - Its Time To Awake!




031. Les Diamants - Fortune Fools
032. Tencu - OOO
033. 3 Pead - Taevaluugid
034. EDASI - Integration Lair
035. Stella - Love You Boy
036. Conflict OK - 10 aastat...
037. Faun Racket promo
038. Picnic - The Weather's Fine
039. Eysin - Foreignland EP / Tormikõnd EP
040. Wolfredt - Lullabies to Vilhelmine



041. DND - Tulede säras
042. Sorts - Product of Decadence
043. Pastacas - Dehemardik Datis
044. Dreamphish - It Is I
045. Tuulepuu - Laia taevalina sinal
046. Taak - Rist viletsuse teel (special edition)
047. Shirubi Ikazuchi - Welteren
048. 3 Pead - 10 tõmmet
049. Hukkunud Hinged - Puhastustuli
050. "Võtke istet vanamutt - Tribute to J.M.K.E." kogumik



051. Pastacas & Tenniscoats - Yaki-Läki
052. False Pregnancy - Dance Your Meat Off!
053. "Thrashin Over The Baltics" kogumik
054. Shirubi Ikazuchi - Walteren EP
055. Galaktlan - Second Memory
056. Fair Dinkum 2000
057. Tont - Teispoolsus
058. Barthol Lo Mejor – CitYearning
059. Baalsebub - The Great Plague
060. Aamen - Experient demo


061. Taak - Koerapööriöö
062. Project Dekadenz - Bullets of Peace (2. release)
063. DND - Flow


Vinüül

064. Possimiste - Wanderer 7"
065. Benga Benga
066. Mart Avi - After Hours
067. Mart Avi 7"
068. Galaktlan - Sinine platoo
069. Hüpnosaurus 12"



Kassett

070. Ratkiller - Pantomime of Libertines
071. The Sinclair Sinclair - The Dreamers of the Dreams
072. EDASI - Selected Works 2009-2013 must
073. EDASI - Selected Works 2009-2013 valge
074. EDASI - Chants of the Morally Challenged / Imminent Empty Hole
075. Project Dekadenz - D-Day Apocalypse
076. EDASI / Streets of Sex split
077. Music For Your Plants
078. "Hello" kogumik
079. Dallas - Raj Kapoor
080. Unit-E - Lightheaded



081. Borax -Ballistic
082. Borax - C
083. "Electronic Grooves From Tallinn" kogumik
084. "Legends of the Nite" kogumik
085. Hüpnosaurus - Class X
086. Bizarre - Café De Flor
087. Lobsand Dorje - Waveforms
088. Lobsand Dorje - The Owls Are Not What They Seem
089. Agony - Trip 33°C
090. Out-Or - Paste Special




091. Dallas - Sleepers Entertainer
092. Punkentsefaliit - Laivi laps
093. Mart Avi - Grooner Tapes
094. "Eesti Pop 13: La Rocco Metal Special" kogumik
095. Pina Colada live
096. Velikije Luki - Jõuluks Koju
097. Conflict OK! - Defekt
098. Kukeprotest - Kunst
099. Ratkiller - Exotic Surgery
100. Rewalia - Demo 




101. Kulo - Dysenteria
102. Kulo - Onarhia
103. J.M.K.E. - Külmale maale (Kuldnokk)
104. J.M.K.E. - Gringode Kultuur
105. J.M.K.E. - Sputniks In Pectopah
106. J.M.K.E. - Jäneste Invasioon
107. J.M.K.E. - Õhtumaa Viimased Tunnid
108. J.M.K.E. & Vürst Trubetsky - Rotipüüdja
109. J.M.K.E. - Külmale maale (Georg Scherer Systems)
110. Shower - Humiliator




111. Generaator M
112. Kurjam - Miilits ja koer
113. Dawn of Gehenna - The Old
114. Mass In Comatose - Sempiternal Nightmare Industry
115. Psychoterror - Cheap Holidays
116. "Schampler – a Schilling Festival Compilation 2011" kogumik
117. Tharaphita - Kui Varjud Põlevad
118. "Peda Folk 1997" kogumik
119. Röövel Ööbik - Psychikosmos
120. Eriti Kurva Muusika Ansambel
121. Bizarre - Beautica




TCD

122. Aghor - Awe!Demo(n) kassett
123. "November 2" kogumik kassett
124. NS King kassett
125. Sorts - Half A Person kassett
126. Sorts / The Necroscopes kassett
127. Cosmos Laguna - Fukushima
128. Tharaphita - ´97 Promo kassett
129. Wick Blaze kassett
130. Autharktos - 4 albums kassett
131. Autharktos - Comb Sign
132. Moriarty - Moriarty
134. Punane Magneet-Lõvi - 6x6
135. Jääkaappi - Sähköliha
136. Mедитация - Видения VHS
137. Kroma - Otsi mind Merkuurilt
138. APJ - Kebura
139. False Pregnancy - Dance Your Meat Off! kassett

Saturday, November 23, 2013

Thunderclap

Pi li lei dian - Siu-Hung Leung 1984

Mulle kohe üldse ei meeldi kui kung-fu filmides käib madim suurema seltskonna vahel, sest koreograaqfia on pea alati sel juhul nadi, ei saa ju paari tosinat suvalist statisti säästurežiimiga filmis keerukaid möögatantse esitama panna ning tihti näebki siis seda, et ühe odaga lüüakse neli meest pikali ja noaga visatakse maha veel neli lisaks. Käesolev linalugu oli selles mõistes õigel teel, sest kui suurem kamp kemples, oli igale matsile kindel ülesanna kätte antud ning kui kokkupõrge taandus kolme-nelja vaheliseks, oli tulemus lausa suurepärane. Iga võitlus oli kenasti läbimõeldud ning tänu sellele hoobid vehkimise asemel jõulised, lisaks veel meeldivaid detaile, ajastu videograafikat ning koomilisi momente. Eriline nauding oli jälgida kokkupõrget kus kaks meistrit üksteisest mõõtu võtsid ning üks pooltohman nende vahele oli sattunud, püüdes samuti kohmakalt kurjamit klohmida, kuid pigem oli jalus kui aitas. Super ägedalt seatud, kõik täppis ning loodis. Aga kiitust jagan ka fantaasiaküllasele sisule, ääretult armsatele tobedatele naljadele ning ägedale segule eriefektidest kus segati makettide animatsiooni, sajanditaguseid filmitrikke ning videomantaaži mis sel ajal Hong Kongis oli umbes samal tasemel kui ETV stuudiotes. Äge wuxia komöödia superpahadest, kiimastest nõidadest, naiivsetest printsessidest, opakatest teaduritest, pervodest võitluskunstimeistritest ning kutist kes sööb kogemata elueliksiiri ning saab selle peale veel pikselöögi pähe. Tipp meelelahutus, romantika vaid nadi. 4,5/5

Nagu aeroobika trennis.

Monday, November 18, 2013

The Jon Spencer Blues Explosion



The Jon Spencer Blues Explosion - The Jon Spencer Blues Explosion 1997

1. Wail
2. Identify (Live)
3. 2Kindsa Love
4. Flavor
5. Love All Of Me (Live)
6. Dissect (Live)
7. Dang
8. Boogie Chillen (Live)
9. Bellsbottoms
10. Lovin Up A Storm (Live)
11. Afro
12. World Of Sex (Live)
13. Get With It (Live)
14. Rachel

Pool aastat tagasi kuulasin tööl kogu oma muusikakollektsiooni läbi, kaasa arvatud 5-6 The Jon Spencer Blues Explosion´i plaati, EP-d ja remix-kogumikku. Ja nii umbes 12-13 aastat tagasi sai ikka bändi videosid musakanalitelt jahitud ning kenasti VHS-ile salvestatud. Seega nagu sõbraga pidutsemine, mõnus ajaveetmine. Käesolev Matadori kogumik võiks muidugi olla ilmunud ka paremal kujul kui VHS-ist ripitud bootleg-DVD, aga samas andis pildikvaliteet ka ehedat rock´n´roll räpasust juurde. Vähemalt menüüd olid küll kenad selged.

Tracing Shadow

Zhui ying - Marco Mak, Francis Ng 2009

Järjekordne kelmikomöödia. Seekord kolm lõbusat pätti, rahaahne kaunitar ning tema tagasihoidlik kung-fu meistrist abikaasa ajamas iidse varanduse jälgi. Ääretult pealiskaudse ülesehituse ning halehõredate tegelastega, kelle hulgast vaid vanem võitluskunstide asjatundja esile kerkis, kuid seda nii kolmeks sekundiks. Koguperefilm, kus komöödia juba lääneliku maitse järgi seatud, tihti kohalikku actionkino parodeeriv ning kus võitlusstseenid ilma igasuguse originaalsuseta, andes huvitavat tulemust vaid momendis kus võitlust ennast korraks parodeeriti. Igav ja halb komöödia mille fantaasiavaene labane lõpp lausa tuju rikub. 1/5

Mad Mad Mad Swords

Shen jing dao - Tian-lin Wang 1969

Kelmikomöödia. Võitluskunstide kooli suurim võrukael nimetatakse kogemata uueks meistriks ning siis peab tüüp oma oskusi tõestama hakkama. Kuna õigest möögavehkimisest jääb vajaka, nuputab kelm iga vastase jaoks välja mingi uue nipi, on selleks siis kõhulahtisti või väsitab võistleva kooli meistrit kogu ööks palgatud prostituudi abil, igal juhul väljub mees kõigist kokkupõrgetest võitjana ning maine mudkui kasvab. Mõnusa kerge meelelahutusena väga lahe, näiteks see Zatoichi paroodia kohe alguses, aga mulle kohe absoluutselt ei meeldinud peategelane, kes kindlasti selle aja HK-kinos suur staar, kuid minu jaoks justkui grimmiga vanamehenäss ja mitte vempe viskav poisike, kellena teda pakuti. 3,5/5

Wednesday, November 13, 2013

Filmiküsitlus - Thomaz


Thomazega sain tuttavaks umbes 15 aastat tagasi laeval naastes Stockholmi reisilt. Vaatasin, et üks tüüp näeb skinheadi moodi välja, paar õlle oli mul juba sees ning istusingi lauda, ulatasin terekäe. Napsutasime siis poole ööni - mina, mu vend, Thomaz ja tema sõber. Hommikul Tallinnas aga hittisime joomakohti ja kuigi külalised tahtsid igavate turistidena käitudes vaatamisväärsustega tutvuda, vedasin mina neid aga poolvägisi baaridesse ja kõrtsudesse. Õhtul viis laev neid Rootsimaale tagasi, mina aga tuikusin... arvatavasti Levikasse. Igal juhul tutvus sai loodud ja aastaid olime Thomazega kirjavahetuses, nüüd moodsal ajal suhtleme loomulikult neti kaudu. Ja juba aastaid on artist mind pinninud, et otsiksin ta jaoks Tallinnas esinemiskohta, aga kuna minu puhul ei ole tegu promootorina, siis leidsin ainsa võimalusena kutsuda ta esinema oma sünnipäevapeole Krahli. Jään mehe etteastet ootama, sest aastad on teinud töö ning tema kunagi naiivse ning veidrana tunduv muusika on tänapäeval kuum hipsterkraam, he he!

Name: Thomaz
Artist name: Thomaz
Homepage: Thomaz
Facebook : Official Thomaz music appreciation society
MySpace: Thomaz
YouTube: Thomaz


1. What movies and what kind of movies are you favorite ever? What movies have impressed you deeply?

I prefer emotional films where the viewer also needs to think for themselves. Films that challenges the viewers mind, or provokes new thoughts to arise. I love John Waters challenging movies that pushes boundaries.

2. What was the last memorable movie you saw?
The Dutch film "De nieuwe wildernis", about re-storing nature that was once ruined by us humans. It is very touching, sad and beautiful.


3. What kind of music/bands have you listened lately and feel happy to suggest?

I listen mostly to music from the past (before 1990). There is a reason there is lots of 60s influences in my melodies. I cannot stand listening to any music with autotuned singing, it hurts my ears! Its truly horrible to listen to. I prefer real voices that may not be perfect, but are emotional, shaking, trembling, struggeling, forceful and real. Thats perfect to me.
Often other singers voices sing for me, they express my feelings. I have often been emotionally moved by for example the voices of Nina Hagen, Diamanda Galás, Jennifer Rush, Yoko Ono, Marc Almond, Toni Childs, Dalbello, Sinéad O´connor, Lee Hazlewood and Suzzie Tapper. Those all have very expressful voices, unusual voices that express feeling more than anything.
Another thing I also like to use a lot in my serious songs is gallows humor. There really isnt much humor in todays songs, and I want to bring that back - either by twists in the lyrics or by my appearance on stage. To bring in a glimpse of light, or of absurdity, into the darkest of feelings.
If one listens to my lyrics - which are all moving around gloomy emotions - theres a bit of humor hidden here and there. Listen to songs such as "A Happy Day" or "Youre In Love With Me", in which this is quite obvious.
I like strong melodies and theatrical appearances made by small means. Sometimes a theatrical movement by a hand is so much more effective than a smoke bomb! Sometimes a glimpse in the eye is so much more effective than the flashiest of strobe lights!
I also try to perform a song in Swedish, my first language, whereever I go. So far I have sung in Great Britain, Iceland, Sweden, Denmark, The Netherlands and Argentina. Those songs often seem to touch people, eventhough they cannot understand the words! Its interesting how the language of music can pass language-borders without any problems. Music is a language we all share.
I very much look forward to perform in Estonia for the first time, and to meet the Tallinn audience,
and also to experience the other acts. I am sure it will be a night to remember!

Thank you Thomaz!


Kaader filmist De nieuwe wildernis.

Thursday, November 07, 2013

Legend of the Liquid Sword

Siu hap Cho Lau Heung - Jing Wong 1993

Ainult kaugel hongkongimaal - kangelane on surmavalt haavatud ning vaid seks kurjami õega suudab teda päästa. Kohe peale virgumist on aga pahalane platsis ning õeraasu palvetest hoolimata peksab kangelase uuesti surma äärele. Ja see kõik, mees suremas, tervenemas ja uuesti suremas umbes kolme minuti jooksul. Briljantne. Aga asi sellega ei piirdu. Et kangelast veelkord jalule saada, asutakse õtsima teadmistyega Vetekuningannat, kes lõpuks leitaksegi ning kes tervendamise asemel poetab moka otsast, et noor mees, küll paraneb ise ära. Brijantne! Ja siis veel fakt, et peategelasel on kolm õde kes teda igal sammul järgivad, kuigi üks õde oleks sama hästi kogu asja ära ajanud. Aga ei, kolm õde ikka vaja mängu tuua, igale napp lause dialoogi suhu panna. Film ise natuke liiga hüplik, ehk huumorikohad hakkasid venima ning ähmastasid kogu süzeeliini arengut. Samuti saabus lõpp liiga ootamatult, tõsisest lõpumadinast jäeti ilma nii, et tekkis suisa tunne kaheosalisest kinoloost, kus sulle pakuti vaid esimest. Kiituseks, et olid mõned kenad naljakohad, mõned head jaburdused ning üks ülihea võitlusstseen, see küll kohe alguses ja lühike, aga see eest väga nauditav. 3/5